Trener Čelika nakon pobjede nad Olimpicom

Jusufbegović :Danas smo dominirali i zasluženo pobijedili

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 12 utakmica bez pobjede danas su u okviru 15.kola Premijer lige rezultatom 3:0 pobijedili sarajevski Olimpic.

U derbiju začelja Zeničani su bili puno bolji i na kraju zasluženo osvojili tri boda, te posljednje mjesto na tabeli prepustili ekipi iz Sarajeva.

Svoj debi na klupi crno-crveni imao je Nedim Jusufbegović, koji je u samo par dana evidentno podigao ekipu na psihološkom planu i na svom premijernom nastupu pred zeničkom publikom osvojio tri boda zlata vrijedna.

Nakon utakmice bio je zadovoljan konačnim ishodom

"Ozbiljno smo se pripremali za ovu utakmicu, pokušali smo dosta raditi na toj mentalnoj snazi  i kvalitetnom psihološkom pristupu. Mislim da nam je to danas uspjelo, bili smo disciplinovani i agresivni, pritiskali smo njihovu zadnju liniju. Probijali smo po bokovima, dominirali smo, postigli tri gola i na kraju zasluženo pobijedili" ističe Jusubegović.

U prijašnjim utakmicama je znatno falila ta probojnost i ubacivanje bočnih igrača.

"Uloga i zadatak bočnih igrača jeste da igraju u oba smjera, da se pokušavaju što više ubacivati prema naprijed.Oni su jako bitni igrači za svaku ekipu, oni su ti koji danas prave višak i razliku, to je sasvim normalno i treba im biti zadatak" osvrnuo se Jusufbegović igru bočnih igrača.

Ištuk je otpisao Plisku, ali ga je Jusufbegović vratio u ekipu, a ovaj mu se odužio golom.

"Znam Almira dugo godina,on je igrač prostora, koji puno radi.Dobro nam je došao u polu kontri i kontri kada smo imali pozitivan rezultat, danas je bio maksimalno korektan, požrtvovan i odgovoran.U nekim segmentima igre može biti jako kvalitetan što je i danas pokazao.Čelik je u situaciji da je svaki igrač bitan i svaki vrijedi.Na kraju sezone se sumiraju rezultati i ono šta su igrači pokazali" ističe trener Zeničana.

Reprezentativnu pauzu će iskoristiti da se poboljšaju mnoge stvari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pauzu ću iskoristiti da se još bolje upoznam s navikama igrača, ima tu još dosta problema.Fali nam još dosta samopouzdana i taktičke naobrazbe i discipline, tako da ćemo se pokušati što bolje pripremiti za narednu utakmicu u gostima protiv Širokog Brijega" kazao je Jusufbegović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi