Jusufbegović: Imamo se pravo nadati dobrom rezultatu

Olimpic gostuje u Banja Luci

Jusufbegović: Imamo se pravo nadati dobrom rezultatu

Adnan Beganović

Derbi 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će u Banja Luci odigrati domaći Borac i sarajevski Olimpic.

Pred fudbalerima Borca i Olimpica je jako bitan meč koji bi mogao dati odgovor koja će momčad u narednoj sezoni predstavljati našu državu u Evropskoj ligi.

Borac trenutno drži 4. mjesto na tabeli, koje vodi u Evropi, no u Olimpicu se nadaju da će na kraju oni biti ti koji će BiH predstavljati u evropskom takmičenju.

"Pred nama je jako bitna utakmica, ali i ne odlučujuća. Do kraja prvenstva ima još mnogo, tako da po mom mišljenju, pitanje putnika u Evropu neće se znati do posljednjeg kola", za SportSport.ba je istakao trener Olimpica Nedim Jusufbegović.

Fudbaleri Olimpica danas su otputovali za Banja Luku, a Jusufbegović priželjkuje borbenu igru svojih izabranika.

"Borac je već godinama u vrhu bh. fudbala i to dovoljno govori o kvaliteti banjalučkog premijerligaša. Favoriti su na domaćem terenu, ne samo protiv Olimpica, nego protiv bilo koje dsruge momčadi. Međutim, i mi imamo svoje adute i imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu", ističe Jusufbegović i dodaje:

"Nema nekih nepoznanica, dobro poznajem momčad Borca, kao i njihov trener nas. Mi smo u dobroj formi i ukoliko pružimo svoj maksimum možemo ostati neporaženi. To što nema publike nije nam nikakva prednost, navijač nikad nije dao gol. Biće teško, ali uz maksimalan angažman možemo se nadati dobrom rezultatu. Svi igrači su spremni i s velikim nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.