Jusufbegović: Nastavit ćemo naš pozitivan niz

Olimpic nije poražen od 29. aprila

Jusufbegović: Nastavit ćemo naš pozitivan niz

Adnan Beganović

Derbi 4. kola u subotu će na Otoci snage odmjeriti domaći Olimpic i Sarajevo. Obje momčadi još uvijek nemaju poraza u Premijer ligi, tako da nas po svemu sudeći očekuje zanimljiv susret.

"Radimo dosta dobro u ovoj sedmici i siguran sam da ćemo derbi dočekati potpuno spremni. Dolazi nam Sarajevo i očekujem dobru fudbalsku predstavu i naravno pozitivan rezultat za moju momčad", za SportSport.ba je istakao trener Olimpica, Nedim Jusufbegović.

Olimpic će protiv Sarajeva najvjeropvatnije igrati bez Muharemovića, dok se s druge strane nakon kraće pauze u sastav vraća Đurić.

"Muharemović je povrijeđen i najvjerovatnije da neće biti u kombinaciji za subotnji duel. Nedostajat će nam jer se radi o dobrom igraču, no koga nema bez njega se mora. S druge strane u momčad se vraća Đurić, koji je veoma bitan igrač u našem kolektivu. Škoro i Ristić neće biti u kombinaciji za duel sa Sarajevom", istakao je Jusufbegović.

Šef stručnog štaba Olimpica, koji u Premijer ligi za poraz ne zna devet utakmica, dobro poznaje momčad Sarajeva i smatra da je najveća snaga premijerligaša s Koševa trener Dragan Jović, te jak kolektiv.

"Dobro poznajem bordo momčadm kao i oni nas. Mislim da je Jović njihova najveća snaga, kao i kolektiv iz kojeg uvijek može iskočiti neki pojedinac. Međutim, i pored toga mislim da nismo bez izgleda, odnosno uvjeren sam da ćemo nastaviti naš niz bez poraza koji traje već devet utakmica", zaključio je šef struke najmlađaeg sarajevskog premijerligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.