Jusufbegović: Travnik je specifičan i neugodan protivnik

Novi trener debituje na Piroti

Jusufbegović: Travnik je specifičan i neugodan protivnik

Vjerovatno ni u snu Nedim Jusufbegović prije deset dana nakon remija koga je sa Olimpicom izborio u posljednjim minutima meča na Piroti protiv Travnika, nije mogao zamisliti da će samo deset dana kasnije ponovo gostovati na istom stadionu, ovog puta sa drugim grbom na svojoj odjeći.

Od četvrtka ovaj ambiciozni stručnjak iz Konjica šefuje Veležovom svlačionicom, a debi će imati danas na stadionu u Travniku. U prilog mu ide što je vodeći Olimpic prije samo deset dana podobro upoznao kvalitete današnjeg protivnika.

“Neugodan su protivnik, usudit ću se reći i sprecifičan. U seriji su dobrih rezultata, znam dobro sve njihove mane i vrline, tako da vjerujem da danas možemo ostvariti dobar rezultat,” kaže Jusufbegović.

“Moje je da iz igrača izvučem maksimum u ovom momentu, a ukoliko utakmici pristupimo na pravi način sigurno možemo ostvariti cilj,” dodao je novi Veležov trener.

Jusufbegović u svojoj prvoj utakmici na klupi Veleža ne može računati na povrijeđenog Dejana Raševića, te na kartoniranog Samira Merzića koga će zamijeniti Zlatko Kazazić. U tim se nakon pauze od jedne utakmice vraća Sinan Ramović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.