Juve i Sampdoria žele maksimalan učinak

Serija A, 5. kolo

Juve i Sampdoria žele maksimalan učinak

Edmir Škorić

Sve utakmice 5. kola Serije A igraju se sutra i prekosutra. I Sampdoria i Juventus ne igraju na svom terenu, pa je teško za očekivati da neka ekipa ima maksimalan učinak iz pet odigranih utakmica.

Na najbolji način igrači Juventusa startali su u novu sezonue Serija A. Stara dama iz četiri kola ima isto toliko pobjeda, postigli su osam golova a primili samo jedan. Ma koliko god tim Ćiro Ferrare bio jak, u četvrtak imaju zaista  težak dvoboj. Putuju na noge Genoi koja je na četvrtom mjestu sa devet  osvojenih bodova, a Đenovljani će pokušati iskupiti sve svojim navijačima za neugodan poraz kod Chieva prošlog kola.

Lazio je još uvijek umoran od putovanja u Cataniju gdje su igrali neriješeno 1:1. No, već danas ih čeka težak ispit. Na Olimpico u glavni grad Italije stiže Parma koja je prošli vikend slavila protiv Palerma i sada se nalazi na 5. mjestu, odnosno dva mjesta iznad nebesko-plavih.

Trener Lazija Ballardini neće moći računati na Cristiano Brocchija i Tommaso Rocchija koji se oporavljaju od povrede i biti će spremni za nedjeljni okršaj s Palermom. Osim toga, Francelino Matuzalem će biti pošteđen poslije lakše povrede mišića u duelu s Catanijom. Parmin trener Guidolin nema nikakvih problema oko sastava, tako da će u punom sjaju izaći na Olimpico i s nadom da dođu do novog trijumfa.

Bari polako bježi iz opasne zone, to je sigurno. Ove sezone su debitanti Serije A i mnogi se nisu nadali ovakvom startu sezone. Momčad Barija je bez poraza, imaju jednu pobjedu i tri remija. Nadigrali su u nedjelju Atalantu i pobijedili sa 4:1. Jedan od najboljih u njihovim redovima je svakako Vitali Kutuzov. Kako i večeras igraju na svom terenu, njihovi navijači očekuju i drugu pobjedu. Svakako im na ruku ide i protivnik. Cagliari je uspio ostvariti samo jedan remi
iz prve četiri utakmice i samo je Atalanta ispod njih. Trener Ventura neće moći da računa na braniča Alessandro Parisija i veznog igrača Riccardo Allegrettija. Obojica imaju probleme s mišićima. Puno će Bariju faliti i Mariano Donda, Matteo Paro, Vladimir Koman, Cristian Stellini i Ferdinando Sforzini.

Cagliari će nastupiti bez ozlijeđenog dvojca Luisa Lopeza i Francesco Pisana. Daniele Conti je suspendiran i utakmicu će promatrati sa tribina. Jako teško gostovanje imat će igrači Milana. Rossoneri večeras igraju u Udinama i pokušat će poslije pobjeda nad Marseilleom, Sienom i Bolognom nastaviti pobjednički niz. Poznato je kako su Milanezi imali loše ljetno razdoblje, a tome se može pridodati i onaj veliki gradski poraz od Intera, kao i remi sa Livornom. No, kako sada stvari stoje crveno-crni igraju sve bolje. Njihova zadnja linija je dosta poboljšanija za razliku od prošle sezone. Jedan od njihovih najvećih problema je zasigurno mjesto igrača koji spaja vezu i napad, trebao bi to biti Ronaldinho, ali...

U posljednjih nekoliko godina Milan je ostvarivao dobre rezultate na Stadio Friuliju. Udinese nije imao početak sezone kakvog su oni priželjkivali. Za momčad evropskih ambicija veliki udarac je bio primanje sedam komada u četiri utakmice. Prošli vikend uspjeli su neporaženi napustiti Napulj. Dosta problema Zebre imaju u zadnjoj liniji, a najjači adut im je napadač Antonio Di Natale koji sa šest golova vodi na listi najboljih strijelaca. Zapata, Cuadrado i Ferronetti su još uvijek "out" i neće igrati protiv Milana. S druge strane u sastavu Leonarda nema Brazilaca Ronaldinha i Thiago Silve.

Zanimljivo će biti i na utakmici Palerma i Rome. Rimljani se nadaju i trećoj pobjedi, te konačnom povratku u vrh, dok sicilijanska momčad traži drugu pobjedu. Obje ekipe su u položaju kakav nisu priželjkivali pred početak prvenstva i sigurno da i jedni i drugi maštaju o Evropi. Palermo je prošlo kolo poražen s minimalnih 1:0 kod Parme. Pred početak sezone mnogi su Rosanere svrstali među prva četiri tima, no kako sada stvari stoje daleko su od toga. Walter zenga će i ovaj put biti bez nekoliko ključnih igrača, ali ako Sicilijanci žele u Evropu onda večeras nemaju šta drugo napraviti osim pobijediti Vučicu.

Dobrom igrom i pobjedom nad Fiorentinom u Rimu se konačno imaju razloga radovati, a protiv Palerma u jako neugodnom gostovanju svi očekuju treću pobjedu i konačno proboj ka prva četiri mjesta. Dakako, Ranierijevu momčad još uvijek boli onaj poraz u Evropskoj ligi od švicarskog Basela (2:0). Rosaneri će igrati bez kapitena Fabio Liveranija, osim toga bez Abel Hernandeza i Giovanni Tedesca koji ima fizičke probleme, dok će još najmanje sedam dana odsustovati napadač Edinson Cavani. A zato će ofanzvini Brazilac Simpicio biti spreman da zaigra iza dva napadača.

Jedini nedostatak Rome je sada golman Doni, budući da su se Matteo Brighi i Cicinho oporavili. No, Ranieri ima glavobolju koga staviti na mjesto štopera sa Burdissom, da li će to biti Mexes ili Juan?

U Firenzi Fiorentina će ugostiti Sampdoriju koja ima sve pobjede kao i Juventus. Fiorentina je pak jednom remizirala i jednom poražena, pa su na sredini tablice sa 7 osvojenih bodova. Sada je težak ispit pred igračima Sampdorije budući da su do sada igrali sa Catanijom, Udineseom, Atalantom i Sienom. Dakako, Viole su od svih nabrojanih trenutno jače. Trener Prandelli neće moći računati na Juana Vargasa koji je povrijeđen, ali se zato vraćaju De Silvestri, Savio Nsereko i Jose Castillo. Pietro Accardi, Franco Semioli i Vincenzo Fiorillo su povrijeđeni i neće biti u
sastavu Sampdorije. Na travnjak se vraća veznjak Marco Padalino, dok se nakon suspenzije vraća Fernando Tissone.

Večeras se još sastaju Siena i Chievo, na Giuseppe Meazzi Inter će ugostiti Napoli, Bologna dočekuje Livorno.

Serija A, 5. kolo:
Atalanta - Catania
Bari  - Cagliari
Bologna - Livorno
Udinese - AC Milan
Inter - Napoli
Lazio - Parma
Palermo - Roma
Siena - Chievo
Fiorentina - Sampdoria
Genoa - Juventus

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.