Juve krene pa stane: Palermo slavio u Torinu
Sasvim zasluženo slavlje Palermovih igrača

Serija A, 26. kolo

Juve krene pa stane: Palermo slavio u Torinu

Edmir Škorić

Činilo se kako pod palicom Alberto Zaccheronija Juventus kreće sa dobrim partijama. No, večeras ih je na Olimpijskom stadionu u Torinu savladao Palermo rezultatom 2:0.

Posljednju utakmicu 26. kola italijanske Serije A odigrali su večeras u Torinu Juventus i Palermo. Stara dama izgubila je tu četvrtu poziciju, koja osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka, a o Scudettu ne treba ni pričati. U izravnoj borbi za posljednje mjesto koje vodi u najeltinije klupsko takmičenje poraženi su od Palerma.

Prvih desetak minuta nije bilo prilika, ali je Juve bio dominatnija ekipa na terenu. Ipak, prvi je svoj gol morao braniti rezervni golman Juventusa Manninger, kada je u 12. minuti Nocerino šutirao sa nekih osamnaest metara po sredini gola. U 21. minuti Candreva umalo da iznenadi na drugoj strani Sirigua, nakon što je njegov centaršut već pomenuti čuvar mreže gostiju morao izbaciti u korner.

Chiellini je centrirao sa lijeve strane dvije minute kasnije, a Trezeguet glavom loptu poslao pored gola. U 28. minuti Del Piero šutira sa dvadeset i tri metra, ali i ovaj put nema preciznosti. Diego je imao dobru priliku u 30. minuti, kada je na dodavanje Trezegueta prizemno šutirao sa ruba šesnaesterca, ali samo u naručje raspoloženog golmana gostiju.

Prvo poluvrijeme je pripalo Torinezima, ali su drugih 45 minuta svoju igru nametnuli gosti sa Sicilije. U 55. minuti Pastore maša zicer, nakom što mu Miccoli šalje dijagonalnu loptu. Pastoreov udarac je Manniger uspio izbaciti u korner.

Nakon sat vremena pao je i prvi od dva pogotka. Fabrizio Miccoli, inače bivši Juventusov ofanzivac, sa ruba šesnaesterca je fantastično loptu plasirao u gornje lijeve rašlje gola Manningera, koji je nespretno izašao metar-dva od gol linije.

Samo tri minuta poslije Cannavaro postiže pogodak, no lopta je, prije nego je ušla u mrežu, dirala jednog od njegovih suigrača i sasvim opravdano je sviran ofsajd. Del Piero se u 70. minuti isprobao iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo iznad gola. U 74. i 76. minuti Cavani i Miccoli propuštaju dobre prilike da riješe utakmicu.

Oni nisu, ali jeste Igor Budan, koji je ušao umjesto Miccolija. Samo što je ušao u igru, Hrvat je prešao golmana Juventusa i ušetao se u gol za konačnih 0:2. Pred kraj utakmice igru je napustio Diego, i to uz zvižduke domaćih nezadovoljnih navijača, što dovoljno govori o večerašnjoj igri Stare dame.


Serija A, 26. kolo:

Juventus - Palermo 0:2 (Miccoli 60, Budan 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.