Juve saopštio spisak igrača za Europa ligu

Juve saopštio spisak igrača za Europa ligu

Edmir Škorić

Torinski Juventus je na službenoj internet stranici saopštio spisak od 25 igrača na koje će trener Luigi Del Neri računati kroz utakmice grupne faze Europa lige.

Na spisku nema golmana Gianluigi Buffona, napadača Fabija Qugliarelle i veznjaka Alberto Aquilanija. Buffon se oporavlja od povrede koju je zadobio na Svjetskom prvenstvu, dok Quagliarella i Aquilani nisu registrovani zbog ranijih nastupa u ovom natjecanju za Napoli, odnosno Liverpool.

Novo pojačanje Armand Traore i Leandro Rinaudo nalaze se na popisu. Juventus igra u grupi zajedno sa Manchester Cityjem, Lechom Poznan, te Red Bull Salzburgom.

Golmani: Marco Storari, Alex Manninger, Marco Constantino.

Odbrana:
Marco Motta, Giorgio Chiellini, Armand Traore, Leonardo Bonucci, Zdenek Grygera, Leandro Rinaudo, Paolo De Ceglie, Nicola Legrottaglie, Vincenzo Camilleri.

Vezni red:
Felipe Melo, Mohamed Sissoko, Claudio Marchisio, Milos Krasic, Simone Pepe, Marcel Buchel.

Napad: Vincenzo Iaquinta, Alessandro Del Piero, Amauri, Davide Lanzafame, Jorge Martinez, Leonardo Spinazzola, Niccolo Giannetti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.