Juve želi dovesti još jednog Argentinca iz Cityja

Nakon Teveza dolazi i Aguero?

Juve želi dovesti još jednog Argentinca iz Cityja

Edmir Škorić

Nakon što su ovog ljeta iz Manchester Cityja za  12 miliona eura doveli Carlosa Teveza, čelnici Juventusa planiraju od Građana otkupiti ugovor još jednog Argentinca.

I ponovo je riječ o napadaču. Radi se, naravno, o Sergiju Agueru, koji je trenutno izvan terena zbog povrede, ali njegove kvalitete nisu upitne.

Ipak, treba imati na umu da je nedavno Manuel Pellegrini, novi trener Cityja, izjavio kako mu je Edin Džeko prvi izbor, a konkurenciju u vrhu napada engleskog viceprvaka pojačali su Alvaro Negredo i Stevan Jovetić.

Sports Direct News piše kako Stara dama želi upariti argentinski tandem u napadu. Inače, tandem Tevez - Aguero pomogao je Cityju da nakon dugo vremena, u sezoni 2011/12, osvoji Premier ligu.

Jedino je upitno koliko će City zahtijevati za svog nogometaša. Aguerova vrijednost procjenjuje se na 40 miliona eura, ali dakako da bi u trenutnim okolnostima City bio spreman prihvatiti i manji iznos. Na redu su čelnici kluba iz Torina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.