Juventus i Inter žele Mertensa

Juventus i Inter žele Mertensa

Midhat Šljivak

Odlične igre za ekipu PSV Eindhovena u prvenstvu Holandije preporučile su Belgijanca Driesa Mertensa velikim klubovima, a prema navodima italijanskih medija Juventus i Inter su krenuli u borbi za potpis 25-godišnjeg fudbalera.

Skauti oba tima posmatrali su meč između Belgije i Makedonije u utorak, te su bili veoma zadovoljni onim što su vidjeli od Mertensa, te su se odlučili da ga angažuju u ljetnom prijelaznom roku. Direktor Juventusa Giuseppe Marotta već je stupio u kontakt sa igračevim agentom, ali to nemjerava uskoro učiniti i Inter.

Mertens ove sezone igra odlično u holandskom prvenstvu, gdje je u 24 utakmice potigao 13 golova, teje upisao čak 14 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.