Juventus i Milan se namučili za nove pobjede

Serija A, 33. kolo

Juventus i Milan se namučili za nove pobjede

Edmir Škorić

Juventus je u današnjem susretu 33. kola talijanske Serije A teško stigao do pobjede na gostovanju kod fenjeraša Cesene. Na isti je način i Milan stigao do nova tri boda.

Juventus je protiv Cesene dominirao, stvarao prilike, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu Francesca Antoniolija. Stara dama je u devetoj minuti imala i najbolju priliku. Andrea Pirlo nije iskoristio penal, odnosno Antoniolo je procijenio njegovu namjeru.

Do pobjede su gosti iz Torina stigli deset minuta prije kraja utakmice, a pobjedu su im osigurali nekadašnji igrači Milana i Rome. Naime, Mirko Vučinić je ubacio, a Marco Borriello pogodio za veliko slavlje Juventusa.

I drugoplasirana momčad Serije A, Milan, dosta teško je izborila pobjedu. Milan je na San Siru ugostio davljenika Genou. Prvo poluvrijeme Rossoneri su bili očajni, ali su se u nastavku razbudili kada su u igru ušli Antonio Cassano i Kevin-Prince Boateng.

U posljednjih 20-ak minuta momčad Maximilliana Allegrija kreće sa žestokim napadima, a mnogo im je pomogao i Boško Janković. Srbijanski reprezentativac je u 72. minuti Iganzija Abatea, dobio drugi žuti karton i ostavio svoje saigrače na cjedilu.

Sebastian Frey branio je sve i svašta, ali je ipak kaputilirao u 86. minuti. Boateng je dobio loptu na desnoj strani protivničkog šesnaesterca i rezantnim udarcem savladao francuskog golmana.

Serija A, 33. kolo:

Milan - Genoa 1:0 (Boateng 86)
Cesena - Juventus 0:1 (Borriello 80)
www.dailygoalz.com - Prince Boateng Goal AC... by DailyGoalz
www.dailygoalz.com - Marco Borriello Goal... by DailyGoalz

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.