Juventus i Roma teško do pobjeda

25. kolo italijanske Serije A

Juventus i Roma teško do pobjeda

Edmir Škorić

Roma i Juventus su u 25. kolu italijanske Serije A ostvarili minimalne pobjede protiv Catanije odnosno Bologne. Fiorentina je na svom terenu bila uspješnija od Livorna (2:1), kao i Palermo od Lazija (3:1).

Juventus je nakon pobjede nad Ajaxom u Evropskoj ligi došao i do novih prvenstvenih bodova. Naime, u Bologni su slavili protiv istoimenog domaćina, koji ih je dobro namučio. Gosti su poveli nakon samo pet minuta igre. Diego je šutirao sa  ruba šesnaesterca, Viviano kratko odbranio, potom zaustavio Amaurijev pokušaj, a onda spretno lopta ponovo dolazi do Diega, koji je plasira u mrežu.

Busce je u početku drugog dijela Bologni donio poravnanje, da bi u 66. minuti Cadreva osigurao torinskoj momčadi pobjedu. Cadreva je pogodio na asistenciju Alessandro Del Piera.

Roma je minimalnom pobjedom nad Catanijom došla na samo pet bodova zaostatka za vodećim Interom. Gol odluke pao je u 18. minuti, kada je De Rossi izveo korner s lijeve strane, a Crnogorac Mirko Vučinić postavio nogu na pet metara i pogodio.

Do teške pobjede na domaćem terenu došla je i Fiorentina, koja je preokrenula protiv Livorna. Nelson Rivas je iz slobodnog udarca doveo goste u vodstvo. Sredinom drugog dijela Vargas je topovskim poluvolejom poravnao rezultat. Strijelac jedinog gola za goste Nelson Rivas dobio je crveni karton u 67. minuti, a Alberto Gilardino desetak minuta kasnije glavom pogodio za konačnih 2:1.

Atalanta je ostala u dnu tabele, nakon što ih je danas u Berbamu porazio Chievo s 0:1. Vrijednu pobjedu gostima iz Verone donio je Pellissier odličnim lob udarcem u 44. minuti. Cagliari je bio bolji od Parme (2:0), a Siena i Napoli su odigrali jedinu utakmicu bez golova. Lazio je poražen na Siciliji kod Palerma (3:1).

Posljednji meč 25. kola odigrat će Bari i Milan večeras od 20:45 sati.

Serija A, 25. kolo:
Bologna - Juventus 1:2 (Busce 50/ Diego 5, Cadreva 66)
Cagliari - Parma 2:0 (Lazzari 6, Matri 39)
Atalanta - Chievo 0:1 (Pellissier 44)
Fiorentina - Livorno 2:1 (Vargas 62, Gilardino 78/ Rivas 36)
Palermo - Lazio 3:1 (Hernandez 1, Miccoli 28 - penal, Nocerino 75/ Kolarov 78)
Siena - Napoli 0:0
AS Roma - Catania 1:0 (Vučinić 18)
Bari - AC Milan (večeras)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.