"Juventus je daleko ispred nas, ali na pravom smo putu"

Gattuso vjeruje u svoj tim

"Juventus je daleko ispred nas, ali na pravom smo putu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana sinoć su poraženi na gostovanju kod Real Madrida sa 3:1 u pripremnoj utakmici pred početak nove sezone.

Rossoneri već narednog vikenda počinju novu sezonu u Seriji A, a za ekipi GEnnara Gattusa utakmica protiv prvaka Evrope bila je prava provjera. Italijanski stručnjak je nakon utakmice priznao da u njegovoj ekipi ima dosta toga za popraviti, ali da je zadovoljan trenutnim stanjem i vjeruje da će Milan biti mnogo bolji nego prošle sezone.

"Prošle sezone naš najveći problem je bio što pokušali igrati atraktivan fudbal, a nismo imali nikakve značajne rezultate i sada žalimo zbog toga i jasno je da to moramo promijeniti. Ne smijemo više dopuštati da primamo gole pred kraj poluvremena i utakmice. Zaostatak za Juventusom je i dalje ogroman, ali vjerujem da smo na pravom putu ka povratku u vrh", rekao je Gattuso, te se osvrnuo na igru Higuaina koji je u debiju postigao gol.

"Ne možemo se oslanjati samo na jednog igrača i nadati se rezultatima, pa čak i ako se radi o Higuainu koji je sjajan napadač. To jednoj ekipi nije dovoljno. Drago mi je što se tako brzo uklopio, ali za nešto više trebaju nam dobre igre svih igrača, a ne samo jednog pojedinca".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi