Juventus konačno doveo Caceresa
Dres Barce mjenja Juventusovim

Calcio mercato

Juventus konačno doveo Caceresa

Juventus je nakon dužih vremenskih pregovora, konačno uspio s Barcelonom dogovoriti posudbu urugvajskog reprezentativca Martina Caceresa. Caceres u Torino dolazi na jednogodišnju posudbu, ali će nakon isteka posudbe biti u mogućnosti da otkupi ugovor sjajnog Urugvajca, čija cijena iznosi 10 miliona eura.

Dolasko Martina Caceresa, najvjerovatnije, je završen prijelazni rok za torinski klub. Dovođenjem odličnog desnog beka, koji može vrlo dobro igrati i štopera, Juventus je došao na listu ozbiljnih kandidata za naslov prvaka. 

Martin Caceres je četvrto ovoljetno pojačanje Bianconerra. Prije njega crno-bijeli dres obukli su odlični brazilski veznjak Diego, njegov zemljak Felipe Melo iz Fiorentine, te iskusni italijanski štoper Fabio Canavaro, koji se vratio iz madridskog Reala. 

Martin Caceres je u Barcelonu došao prošlog ljeta iz Villareala za velikih 16,5 miliona eura, ali se nije naigrao. Naime, zbog velike konkurencije na svojoj poziciji gdje igra Daniel Alves, Urugvajac je odigrao samo 16 mečeva za Barcelonu. 

Juventus je ovog ljeta potrošio mnogo novca za pojačanja, treći su na listi klubova koji su najviše trošili, odmah iza Reala i Manchester Citya. Navijači Juventusa sada s pravom očekuju borbu za naslov. Podrškom klubu u drugoj ligi, pristalice najvećeg italijanskog kluba to su i zaslužile.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.