Juventus lako do bodova

Italijanska Serija A

Juventus lako do bodova

Danas je odigrano još šest utakmica sedmog kola italijanske Serije A, u kojima su najraspoloženiji bili napadači Juventusa i Palerma.

Juventus je u Torinu dočekao Lecce i riješio pitanje pobjednik već nakon prvih 45 minuta igre. Pozjamnica iz Liverpoola, Alberto Aquillani, doveo je Staru damu u vodstvo u 13. minuti. Na 2:0 povisio je brazilski reprezentativac Felipe Melo u 34. minuti sa bijele tačke.

Krunu sjajne igre najtrofejnijeg italijanskog kluba u prvom poluvremenu stavio je bivši napadač Naplija Fabio Quagliarella minutu prije odlaska na odmor. Koančnih 4:0 postavio je legendarni Alessandro Del Piero osam minuta prije kraja meča.

Udinese je došao do vrijedna pobjede na strani u susretu sa Bresciom. Minimalnu pobjedu ekipi sa Friulija donio je veteran Bernardo Corradi, golom deset minuta prije kraja susreta.

Palermo je, slično kao i Juventus, sve dileme oko pobjednika u susretu sa Bolognom riješio za 47 minuta. Pastore je doveo Palermo u prednost u 17. minutu, da bi na 2:0 povisio Iličić. Treći gol za domeć postigao je Pinila u drugoj minuti drugog poluvremena, dok je na drugoj strani Marco di Vaio postigao utješni gol za goste. Konačnih 4:1 bilo je djelo Bačinovića sedam minuta prije kraja susreta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.