Juventus neće otkupiti Aquilanijev ugovor

Juventus neće otkupiti Aquilanijev ugovor

Alberto Aquilani je nedavno izjavio kako bi volio ostati i naredne sezone u dresu Juventusa to će izgleda neće desiti, jer uprava Juventusa ne želi platiti Liverpoolu 18 miliona eura za otkup njegovog ugovora.

Talijanski reprezentativac je trenutno pod ugovorom sa Redsima, a u Juventusu nastupa kao posuđen igrač. Nekadašnji veznjak Rome nema ništa protiv ostanka u Staroj dami, ali prema riječima sportskog direktora Juventusa Giuseppea Marotte, oni neće platiti traženi iznos za njega.

"U našem dogovoru s Liverpoolom postoji klauzula o otkupu koja mora biti aktivirana do 15. maja. Pokušali smo postići dogovor koji bi nam više odgovarao, a vezan je za visinu odštete, ali do njega nismo došli. Sa sigurnošću vam mogu reći da mi nećemo dati toliko novaca", rekao je Marotta.

Ipak, takav rasplet situacije za Aquilanija možda i nije loš. Nedavno je trener Liverpoola Kenny Dalglish istakao kako u svojim planovima za narednu sezonu ima i Aquilanija za razliku od njegovog prethodnika koji ga je otpisao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti