Juventus pred promjenama

Juventus pred promjenama

Serija loših rezultata Juventusa uzburkala je strasti u i oko italijanskog fudbalskog giganta. Tako se, prema svemu sudeći, vlasnik Stare dame John Elkann nalazi pred presudnim izborom za skoriju budućnost kluba: zadržati sadašnjeg trenera Ferraru ili krenuti u remont ekipe.

Na Apeninima se priča kako bi Ferrara mogao ostati na mjestu trenera jedino pod uslovom da drastično popravi rezultate Juventusa. U tom slučaju bi mu pomogao i selektor Italije Marcello Lippi koji bi nakon Mundijala trebao nazad u Juventus na mjesto tehničkog direktora kluba. U tim bi se, navodno, trebao vratiti i bivši izvršni direktor Roberto Battega.

Međutim, ako se nastavi prosipanje bodova, Ferrara će definitivno dobiti otkaz a na njegovo mjesto najviše šansi se daje nekadašnjem treneru Intera Robertu Manciniju ili aktuelnom treneru Genove Gian Pieru Gasperiniju. Mancini bi bio na raspolaganju već nakon božićnih blagdana dok bi Gasparinijev dolazak mogao biti očekivan tek na kraju tekuće sezone.

Eventualna pojačanja na kraju sezone, prema navodima italijanskih medija, ovisiće od raspleta na trenerskoj poziciji. Ukoliko bi tu ostao Ferrara uz gore spominjana tehnička pojačanja, kostur trenutne ekipe Juventusa bi ostao na okupu a potencijalni igrači koji bi im se naredne sezone mogli pridružiti su: branič Napolija Christian Maggio, Andrea Ranocchia iz Barija, Romin veznjak Daniele De Rossi, Gennaro Gattuso iz AC Milana, , Davide Biondini iz Cagliarija, Daniele Galloppa iz Siene, Gaetano D'Agostino iz Udinesea, krilni igrač Simone Pepe također iz Udinesea, te napadači Giuseppe Rossi iz Villarreala, Ezequiel Lavezzi iz Napolija ili Mauro Zarate iz Lazia.

Ako bi na klupu došao Mancini ili Gasperini, u klubu vjerovatno ne bi bilo mjesta za Lippija i Battegu. Potencijalna pojačanja bi bila: odbrambeni igrač Barselone Maxwell, Diego Lugano iz Fenerbahčea, krilni igrač Giandomenico Mesto iz Genove, Fiorentinin Juan Manuel Vargas, Gennaro Gattuso iz Milana te napadač  Antonio Cassano iz Sampdorije.

Igrači kojima će se uprava kluba, neovisno o trenerskoj poziciji, zahvaliti na saradnji i otpustiti ih, bilo u januaru ili na kraju sezone su: golman Antonio Chimenti, igrači zadnje linije Zdenek Grygera, Jonathan Zebina, Christian Molinaro i Lorenzo Ariaudo, vezni igrači Felipe Melo, Mohammed Sissoko, Christian Poulsen i Tiago, naš Hasan Salihamidžić te napadači Amauri, David Trezeguet i Sebastian Giovinco.
Sve u svemu, izvjesno je da je pred Juventusom vruće ljeto, ali i zima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.