Juventus prodaje Buffona

Juventus prodaje Buffona

Juventus odlučio je da proda golmana Gianluigija Buffona, a najozbiljniji kandidati za kupovinu su timovi iz Manchestera, United i City.

Kako prenose italijanski mediji, zbog loših rezultata ove sezone uprava Juventusa odlučila je da napravi velike promjene u ekipi. Buffonu ugovor s Juventusom ističe 2013. godine, a eventualnom prodajom ovog ljeta "stara dama" bi dobro zaradila.

Prema pisanju lista "Tutosport", Juventus je odredio obeštećenje u visini od 25 miliona eura.

Pored Bufona, na spisku za prodaju mogli bi da se nađu Alessandro Del Piero, David Trezeguet, Mauro Camoranesi, Nicola Legrottaglie i Hasan Salihamidžić.

Ekipa Juventusa trenutno zauzima šesto mjesto na tabeli italijanskog prvenstva sa 15 bodova manje od vodećeg Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.