Juventus slavio u Bergamu

Stara dama vodeća nakon prvog dijela sezone Serie A

Juventus slavio u Bergamu

U drugoj današnjoj utakmici 19. kola Serije A, Juventus je kao gost savladao Atalantu sa 0:2 i pobjedom je osigurao prvo mjesto, nakon prvog dijela sezone u italijanskom prvenstvu.

Juventus je u prvih 15. minuta stvorio četiri stopostotne šanse. Redom su promašivali Matri, Pepe, Barzagli i Vučinić, a najbolju priliku je imao Barzagli koji je pogodio stativu.

U nastavku se igralo na sredini terena, sve do samog finiša poluvremena, kada Juve preko De Cegliea, a onda i Vidala, koji je pogodio prečku, propušta još dvije sjajne prilike.

Atalanta je jedinu ozbiljniju priliku imala u 44. minuti, kada je Denis šutirao pored gola.

I drugo poluvrijeme je Juve dobro otvorio. Matri je na samom početku propustio odličnu šansu, a onda je u 55. minuti nakon fenomenalnog pasa Pirla, Lichsteiner pogodio glavom za zasluženo vodstvo Juventusa.

Matri je u 61. minuti imao veliku priliku da sve riješi, ali je lopta otišla pored gola. Bila je to nova velika šansa za Juve.

Mladi Luca Marrone, koji je zamijenio povrijeđenog Pepea, u 81. minuti je imao sjajnu priliku nakon duplog pasa sa Matrijem, ali je golman Atalante dobro odbranio. Već u narednom napadu Marrone  je sjajno uposlio Giaccherinija, koji postavlja konačan rezultat 0:2, za zasluženu pobjedu Juventusa.

Stara dama je ovom pobjedom ostala vodeća i 25. put u svojoj historiji nalazi se na prvom mjestu Serije A nakon prvog dijela sezone, dok je Atalanta trećim uzastopnim porazom došla u opasnu situaciju i vjerovatnu borbu za opstanak.


Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.