Može i bez Ronalda: Juventus pobijedio SPAL i zakazao okršaj protiv Intera

Četvrtfinale Kupa Italije

Može i bez Ronalda: Juventus pobijedio SPAL i zakazao okršaj protiv Intera

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su bez problema pobijedili SPAL sa 4:0 i plasirali se u polufinale Kupa Italije.

Juventus je večeras bio bez Cristiana Ronalda kojeg je Andrea Pirlo odlučio da odmori što je bio pravi potez jer je Stara dama bez problema stigla do pobjede i plasmana dalje.

Domaći su poveli već u 16. minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Alvaro Morata koji pogađa za 1:0.

Juventus je svoju prednost udvostručio u 33. minuti. Nakon sjajnih poteza Kuluševskog lopta dolazi do Frabotte koji odlično pogađa za 2:0.

Stara dama je u nastavku meča igrala rutinski i bilo je jasno da SPAL ne može da ozbiljno preokrene stvari. Sve je bilo jasno u 78. minuti kada je Kuluševski pogodi 3:0 na asistenciju Chiese. Upravo je Chiesa postavio konačnih 4:0 u samom finišu utakmice.

Juventus se tako plasirao u polufinale gdje ih očekuje dvomeč protiv Intera koji je sinoć sa 2:1 bio bolji od gradskog rivala Milana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Možda bi neki rekli da je Juve igrao protiv lošeg tima, što i jeste, ali se makar nije obrukao kao Atletico, Real a evo sada i Barca
9 5
_medinic_
4-0 mislio si reći
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi