Thiago Motta novi trener Juventusa!
FOTO: EPA

Torinski klub potvrdio

Thiago Motta novi trener Juventusa! · Zvanično

Haris Zilić

Italijansko-brazilski stručnjak iz plejade mledih trenera 41-godišnji Thiago Motta novi je trener Juventusa, a na vrućoj klupi Stare dame iz Torina zamijenit će Massimiliana Allegrija.

Motta iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je uveo Bolognu u Ligu prvaka i to je bila više nego dobra preporuka da Juventus krene u akciju.

Ugovor sa Bolognom Motti ističe u junu ove godine tako da nije bilo prepreka oko novog angažmana.

Italijanski trener i torinski klub dogovrili su saradnju do 2027. godine, a u narednim danima će biti poznato i više detalja.

Trenerski put Motta je počeo trenirajući juniore PSG-a 2018. godine, a nakon toga je imao i tri samostalna angažmana.

Oglasi

Prije Boologne vodio je ekipe Genoe i Spezie, a igračku karijeru je završio 2018. godine u PSG-u. Odmah je uplovio u trenerske vode i pokazao da se itekako snalazi u ovom poslu.

Prethodne dvije godine sa Bolognom je napravio čudo i ova ekipa je postala hit ne samo u Italiji nego i fudbalskoj Evropi.

Ipak, pred Mottom je sada najveći izazov u dosadšanjoj kratkoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jasno je kakvi su ciljevi i ambcijie velikog kluba kao što je Juventus, a to sve nosi i određen pritisak.

Vidjet ćemo kako će se Motta snaći u cijeloj priči, ali navijači Juventusa su optimistični što se tiče preuzimanja kluba sa trenerske klupe.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Kole na aparatima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi