U Torinu se stvara sasvim novi tim: Juventus morao napraviti ono neizbježno
Torinski gigant jednostavno želi napraviti određene promjene u sastavu jer smatra da je dobar dio fudbalera već zasićen od igranja u dresu ovog kluba i da nisu na nivou na kojem jedan igrač Juventusa mora biti (Foto)

Stara dama prelomila

U Torinu se stvara sasvim novi tim: Juventus morao napraviti ono neizbježno

Midhat Šljivak

Torinski Juventus već je treću uzastopnu sezonu u popriličnom padu kada je borba za trofeje u pitanju, a i u samom klubu izredali su se brojni skandali zbog kojih klub nije mogao normalno funkcionisati.

Ekipa Juventusa u prethodne dvije sezone je bila daleko od borbe za titulu prvaka, a i u ovoj sezoni su jako loše startali u prvenstvu, dok su se morali oprostiti od nastupa u Ligi prvaka.

Tim koji predvodi Massimiliano Allegri igrao je očajno u dobrom dijelu sezone, ali su se igrači Stare dame probudili pred odlazak na pauzu i u prvenstvu su upisali šest uzastopnih pobjeda.

Navijači nisu nikako zadovoljni nastupima pojedinih fudbalera. Većinom se to odnosi na iskusnije igrače koji su godinama u klubu, ali od naredne sezone ih tu više neće biti.

Već ovog januara torinskog velikana bi mogli napustiti Weston McKennie i Adrien Rabiot. Oni su stavljeni na transfer listu i rukovodstvo Bianconera će saslušati sve ponude za njih.

Rabiotu ugovor ističe na kraju sezone. Pregovaralo se o nastavku saradnje, ali francuski fudbaler traži previše novca i mnogo je izvjesnije da će on napustiti klub.

Oglasi

Dres Juventusa u narednoj sezoni neće nositi ni američki veznjak Weston McKennie. Niko u klubu nije zadovoljan njegovim igrama i velika je mogućnost da će ga prodati još u januaru, iako je ugovorom vezan do 2025. godine.

Nove ugovore s Juventusom neće dobiti ni nekoliko dobro poznatih lica koja su godinama unazad činila okosnicu ekipe iz Torina.

Klub je već odlučio da ne ponudi saradnju Juanu Cuadradu i Alexu Sandru, ali ni Angelu Di Mariji, koji će tako nakon samo jedne sezone napustiti Bianconere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Neće u klubu ostati ni njegov saigrač Leandro Paredes. Ovaj veznjak je na posudbi iz PSG-a i Juventus je odlučio da neće otkupiti ugovor od pariškog kluba.

Juventus će tako u novu sezonu ući s dosta promjena u sastavu ekipe. Već se obavljaju pregovori s određenim brojem igrača koji bi mogli pojačati ekipu i definitivno će gigant iz Torina biti veoma aktivan tokom ljetne transfer pijace.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
rabiot je smotuljak
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi