Juventus u zadnjoj minuti izgubio dva boda

Serija A, 6. kolo

Juventus u zadnjoj minuti izgubio dva boda

Edmir Škorić

Golom Davida Trezegueta Juventus je s minimalnih 1:0 na svom Delle Alpiju poveo protiv Bologne, ali su na kraju gosti golom Adailtona u posljednjoj minuti došli do poravnanja. Inače, neriješeni ishodi obilježili su šesto kolo Serije A.

Stara dama danas je očekivala pobjedu za ponovni povratak na čelo Serije A. I imali su je sve do posljednje minute, a onda...

Zebina je odlično prošao po desnoj strani, potom šutirao, lopta najprije pogodila jednog odbrambenog igrača Bologne i skrenula prema golu, odbio ju je golman Viviano, a na drugoj stativi spreman je bio David Trezeguet i pogodio za vodstvo Juventusa. UpraVo Francuz je Juventusu donio važan bod sa gostovanja iz Đenove prošlo kolo.

Samo dvije minute poslije Bologna je imala prigodu i to preko danas ponajboljeg u njihovim redovima, napadača Marca Di Vaija. Njegov udarac sa nekih 20 metara odlazi preko gola Buffona. U narednom napadu opet gosti prijete i opet Di Vaio. Tada je napadač Bologne dobio loptu na lijevoj strani, namjestio se i šutirao ravno u ruke Buffona.

Do kraja prvog, pomalo siromašnog, dijela treba izdvojiti i udarac Felipe Mela sa nekih 25 metara. Ali, i ovaj šut je otišao iznad grede. Kasnije je Di Vaio glavom postigao pogodak za goste, ali je bio poništen jer se radilo o nedozvoljenoj poziciji.

Drugo poluvrijeme proteklo je u dobroj igri Bologne, koja preko Di Vaija u 65. minuti umalo da izjednači. Naime, iskusni napadač došao je sam pred Buffona, obišao ga i šutirao u praznu mrežu. Kada su svi loptu vidjeli u golu, ona se na gol liniji zaustavila, tačnije pogodila je Chiellinija. Potom Adailton i Tedesco prijete Buffonu, no italijanski golman bio je siguran. Deste minuta prije kraja Osvaldo se našao u izglednoj prilici, ali je njegov volej udarac prohujao pored lijeve stative Torineza.

Tri minuta kasnije Bologna u novoj situaciji za izjednačenje. Guana sa nekih petnaest metara loptu šalje tik uz lijevu stativu domaćih. Imala je i Stara dama svoje napade, jedan od njih skoro da im je osigurao pobjedu. Ubačaj s lijeve strane Chiellinija, Amauri prebacuje na drugu stativu, Camoranesi glavom pogađa samo stativu. I kada se čekao posljednji sudijski zvižduk lopta je u šesnaestercu domaćih pala ravno pred noge Adailtona a ovaj je zakucava u mrežu Buffona za veliko razočarenje domaćih navijača. Nije bilo vremnea za bilo što, završilo je rezultatom 1:1.

Roma se namučila kod Catanije, štaviše u posljednjim su se sekundama spasili poraza. Morimoto je u 22. minuti savladao Julio Sergija. De Rossi je u zadnjim minutama pogodio za Rimljane, a Delvecchio "pocrvenio" kod domaćih. I drugi rimski klub je podijelio bodove. Na Olimpicu je gostova Palermo i u neizvjesnoj utakmici poveo golom Cavanija petnaest minuta pred kraj susreta. Ipak, Zarate pet minuta prije kraja donosi nebesko-plavima vrijedan bod. Derbi začelja završen je identičnim rezultatom kao u Cataniji i Rimu. Tiribocchi je u 72. minutu doveo goste u vodstvo, a samo par minuta kasnije domaći dolaze do izjednačenja preko Pellissiera.

Jedinu gostujuću pobjedu ostvarili su igrači Cagliarija i to potpuno neočekivano na gostovanju kod Parme. Jeda je u ranoj 8. minuti pogodio za radost gostiju, a pobjedu je ovjerio Dessena sredinom drugog poluvremena. Domaće pobjede ostvarili su Udinese i Napoli. U Udinama je domaćin golovima najboljeg strijelca lige Di Natalea i Pepa došao do pobjede nad Genoom. Napulj je  slavio zahvaljujući Mareku Hamsiku koji je postigao dva gola, dok je za Sienu jedini strijelac bio Maccarone.

Večeras od 20:30 sati sastaju se Milan i Bari na San Siru, tom utakmicom okončat će se 6. kolo Serije A.


Rezultati 6. kola Serije A:
Catania - AS Roma 1:1 /Morimoto 22'; De Rossi 90'/
Chievo - Atalanta 1:1 /Pellissier 77'; Tiribocchi 72'/
Juventus - Bologna 1:1 /Trezeguet 24'; Adailton 90'/
Lazio - Palermo 1:1 /Zarate 85'; Cavani 75'/
Napoli - Siena 2:1 /Hamsik 49'64'; Maccarone 56'/
Parma - Cagliari 0:2 /Jeda 8',Dessena 58'/
Udinese - Genoa 2:0 /Di Natale 81', Pepe 88'/
AC Milan - Bari (večeras)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.