Južna Koreja 12. augusta bez Ji-Sunga

Selektor poštedio Parka

Južna Koreja 12. augusta bez Ji-Sunga

Edmir Škorić

Južna Koreja će 12. augusta igrati prijateljsku utakmicu sa Paragvajom, a selektor Huh Jung-Moo odlučio je poštediti svoju najveću zvijezdu i člana Manchester Uniteda Park Ji-Sunga.

U Seoulu će 12. augusta, kada su na rasporedu mnoge prijateljske utakmice, Južna Koreja ugostiti Paragvaj. Park Ji-Sung je, bez sumnje, najveća zvijezda domaće reprezentacije, a ovaj put selektor Huh Jung-Moo ga je poštedio, budući da krilni igrač Manchester Uniteda ima još nekoliko važnih utakmica u klubu.

Park je sa Unitedom učestvovao u Minhenu na "Audi Cupu" gdje su u finalu na jedanaesterce poraženi od domaćeg Bayerna, a sada ga čeka prijateljski ogled sa Valencijom, pa u nedjelju "Community Shield" sa Chelseaom.

Sljedeće godine kada Južna Koreja bude nastupala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Park Ji-Sung, dakako, ima osigurano mjesto u reprezentaciji.

"Postoji cijela lista utakmica Manchester Uniteda koju su napravili zbog novih pojačanja, tako da je to jako važno za Parka", izjavio je razumni selektor Južne Koreje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.