K1 i SportSport.ba udružili snage
Mirza Dautbegović: Gledaoci i čitaoci će imati najviše koristi od uspostavljenje saradnje

Potpisan ugovor o saradnji

K1 i SportSport.ba udružili snage

Danas je potpisan ugovor o partnerstvu između najčitanijeg sportskog portala u regionu, SportSport.ba i televizijske kuće K1 u prostorijama krovne kompanije Solid State Production u neboderu Energoinvesta.

K1 je novi TV kanal u BiH - televizijski projekat kuće Solid State Productions iz Sarajeva koja je već nekoliko godina prisutna na našem području.

Cilj ovog novog kablovskog TV-kanala je da gledaocima pruži jednostavnu, modernu i dinamičnu programsku shemu, oslobođenu ustaljenih konvencija klasičnog televizijskog emitovanja, kažu iz Solid State Productions.

Redakcija portala SportSport.ba preuzeće na sebe brigu oko sportskog dijela programa na K1, dok će K1 staviti svoje tehničke resurse u službu izvještanja sa sportskih borilišta i promocije bosanskohercegovačkog sporta.

“Veoma mi je drago što ljudi iz K1 i Solid State Productions prepoznali naš kvalitet i što su spremni da nam se pridruže i da nas podrže u našoj misiji”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora Mirza Dautbegović glavni i odgovorni urednik portala SportSport.ba . “Ovom saradnjom doći će do velikog napredka u izvještavanju sa domaćih sportskih terena od kojeg će najveću korist imati naši čitaoci i gledaoci kanala K1. K1 u ovaj projekat ulazi sa nizom sjajnih ideja, Pokazali su se kao vrlo otvoreni za sve koncepte koje smo ponudili. Oduševljen sam njihovim pristupom i ispred SportSport.ba želim reći da nam je čast da smo dobili priliku da budemo dio jednog ovako pozitivnog talasa", dodao je Dautbegović.

K1 - novi TV kanal


TV-kanal K1 neće svoj program bazirati na bujici šunda, polugolih zvijezda sumnjivog renomea (i morala), beskrajnog političkog prepucavanja ili big brother, reality i sličnih programskih emisija. U tom smislu, K1 će predstavljati otvoren medijski kanal za domaće profesionalce i kreativce koje su kreatori našeg društva pokopali u anonimnost, označivši ih subkulturom, alternativom ili jednostavno nekomercijalnom masom koju ne mogu kontrolisati.

K1 će svojim gledoacima nastojati da ponudi kontinuiranu ponudu novih i relevantnih informacija, isticanje kvalitete života svakako će biti prisutno, pri čemu se neće zaboraviti niti životni problemi. K1 je spreman za networking, beskompromisno urban, a sadržajem i konceptom različit od konkurencije. Ovaj kanal je spreman da prigrli savremene oblike interakcije gledalaca i medija i u planu ima razvoj kanala kao platforme za otvorenu komunikaciju i interakciju sa korisnikom.

U prvoj fazi signal K1 bi trebao biti distribuisan isključivo putem mreže kablovskih operatera prisutnih u većim urbanim područjima u BiH.

Uskoro očekuju novinarsko pojačanje

Saradnja K1 i SportSport.ba podići će praksu izvještavanja sa bh. sportskih terena na novi nivo koji do sada nije viđen u domaćem TV ili web prostoru. Uz velike tehničke kapacitete koje obezbjeđuje Solid State Productions za kvalitetnu realizaciju osmisljenog programskog koncepta biće neophodan i angažman dodatnog tima novinarskih profesionalaca.

“Jasno nam je da ozbiljne planove koje imamo ne možemo realizovati bez kadrovskih ‘pojačanja’. Već sada mogu obećati da ćemo u narednom periodu predstaviti još neka velika imena sportskog novinarstva koja će osnažiti naš tim.”, napomenuo je Dautbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.