Kaboul: Imamo iste šanse kao City i United

Kaboul: Imamo iste šanse kao City i United

Defanzivac Tottenhama, Younes Kaboul, smatra da njegov tim ima jednake šanse za osvajanje titule kao Manchester City i Manchester United.

Francuski defanzivac je ove sezone jedan od ključnih igrača u redovima Pijetlova, a propustio je samo dva susreta, protiv Chelsea i Sunderlanda. Odbrana londonske momčadi djeluje impresivno, a u ovoj sezoni su osam puta uspjeli sačuvati svoju mrežu, više nego u cijeloj prošloj sezoni.

"Korak po korak ostvarujemo svoje ciljeve. Sada imamo šansu da se borimo za titulu u Premiershipu, ali moramo nastaviti raditi u ovom ritmu. Ljudi su fokusirani na borbu između Cityja i Uniteda, a nas niko ne gleda ozbiljno. To je dobro, jer nemamo pritisak", rekao je Kaboul, dodavši:

"Ljetos nismo vjerovali da možemo odigrati ovako dobro. Ipak, još uvijek stojimo sa dvije noge na zemlji. Da li imamo šanse da osvojimo ligu? Ako pogledate na tabelu, vidjećete da imamo istu šansu kao City i United."

Tottenham se trenutno nalazi na diobi druge pozicije sa Manchester Unitedom, sa samo tri boda zaostatka u odnosu na vodeći City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.