Kaboul sretan što se vratio u Tottenham

Kaboul sretan što se vratio u Tottenham

Edmir Škorić

Younes Kaboul (24) u zimskom se prelaznom roku vratio na White Hart Lane te je presertan što će ponovo nositi dres Tottenhama.

Francuski defanzivac igrao je u Tottenhamu između 2007. i 2008. godine, odakle je prešao u Portsmouth, da bi ga trener Harry Redknapp vratio ove zime na White Harte Lane.

"Drago mi je što sam se vratio u Tottenham. Imao sam dobar period u Portsmouthu i sada sam jako sretan zbog povratka. Puno toga sam naučio u Portsmouthu jer sam odigrao svaku utakmicu. Imam više iskustva i sada moram to iskoristiti ovdje kod Spursa", kazao je Kaboul za službenu stranicu kluba.

Francuz priznaje kako je trener Harry Redknapp odigrao ključnu ulogu njegovog povratka, budući da ga je on uvjerio da se vrati.

"Harry je velika osoba i daje puno povjerenja svojim igračima. Dosta je blizak s igračima i to je zaista važno. On je razlog zbog čega sam ponovo ovdje."

Kaboul će se za svoje mjesto boriti zajedno sa Michael Dawsonom, Ledley Kingom, Sebastijan Bassongom te Jonathan Woodgateom.

"Dobro je imati puno igrača. Naravno, samo ih jedanaest može igrati, što znači da se morate boriti svaki dan na treningu da biste igrali za vikend".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.