Kačar ostaje u Bundesligi, ali ne u Herthi

Prešao u HSV

Kačar ostaje u Bundesligi, ali ne u Herthi

Edmir Škorić

Uporni čelnici Hamburga  uspjeli su u namjeri da svoje redove pojačaju srbijanskim reprezentativcem, Gojkom Kačarom, iz redova Herthe.

Gojko Karač, dakle, ostaje u Bundesligi, no ovaj put nosit će dres Hamburga i to sa brojem 44. Bivši veznjak Herthe, očito, nije imao namjeru igrati u drugoj ligi.

''Kačar je fudbaler velikog potencijala i sjajnog karaktera. Sa njim smo dobili još jedan izbor na poziciji zadnjeg veznog, ali i vrlo fleksibilnog igrača, koji će u svakom slučaju biti veliko pojačanje za naš klub'', izjavio je Bastian Reinhart, sportski direktor HSV-a.

Kačar je drugo pojačanje za HSV, koji je nedavno angažovao Heika Westermanna iz Schalkea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.