Kad ide, ide: Demirović proglašen i igračem mjeseca u Sochauxu
Mladi bh. nogometaš je ove sezone u Ligue 2 odigrao dvanaest utakmica i pritom postigao tri pogotka uz jednu asistenciju (Foto: SportSport.ba)

Novopečeni "A" reprezentativac BiH

Kad ide, ide: Demirović proglašen i igračem mjeseca u Sochauxu

Novopečeni "A" reprezentativac naše zemlje Ermedin Demirović dobio je priznanje za igrača mjeseca u Sochauxu. 

Demirović je u minulom mjesecu za ovaj francuski klub postigao dva pogotka, a njegove sjajne igre prepoznali su i navijači, koji su ga proglasili najboljim igračem Sochauxa u mjesecu oktobru.

Mladi napadač je u anketi dobio 31 odsto glasova ispred Jeanda Fuchsa (29%) i Maxencea Prévota (16%), a ovo laskavo priznanje sasvim sigurno će mu biti dodatni motiv da nastavi u istom ritmu.

O kakvom se potencijalu radi Demirović je pokazao i prilikom igranja za mladu reprezentaciju BiH, što je, očito, bila dovoljna preporuka Robertu Prosinečkom da uvrsti ovog mladog nogometaša na spisak za predstojeće utakmice protiv Austrije (UEFA Liga nacija) i Španije (prijateljski susret).

Demirović inače za Sochaux igra kao posuđen igrač Alavesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi