Kad talenat zablista: Mbappe je imao dobar pokušaj, ali niko još nije ni blizu "debelom" Ronaldu

Ako se pitate zašto je tolika legenda

Kad talenat zablista: Mbappe je imao dobar pokušaj, ali niko još nije ni blizu "debelom" Ronaldu

Oni koji nisu svjedočili pojavi fenomena zvanog Ronaldo danas se čude kako neko uopšte može reći da je Brazilac bio u rangu igrača kakvi su danas Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. A ako neko ustvrdi da je "debeli" Ronaldo bio i bolji, rizikuje da ga mlađe generacije ljubitelja fudbala proglase ludim.

Međutim, ono što je Ronaldo radio kada je stigao u Evropu i način na koji je rušio odbrane, teško je opisati. Velika je šteta za svjetski fudbal samo što smo u pravom Ronaldu mogli uživati poprilično kratko.

Brazilac je odmah pokazao svu raskoš svog talenta, iako kao jako mlad, u Evropi je odmah djelovao kao formiran, nezaustavljiv fudbaler.

Nažalost, vrlo brzo nakon tada rekordnog transfera u Inter, počeće Ronaldovi veliki problemi sa povredama. One su učinile svoje i Ronaldo se ne može pohvaliti karijerom ni blizu onakvom kakve još uvijek imaju Ronaldo i Messi (izuzev uspjeha na Mundijalu 2002.). Ipak, o tome kakav je igrač bio, nije potrebno trošiti riječi.

Ronaldo je u Evropu, u PSV, stigao 1994. godine iz Cruzeira, a do svog 21 rođendana je uspio napraviti stvari kojima niko drugi nije prišao ni blizu (statistički).

"Debeli" Ronaldo je do 21. godine uspio skupiti 185 nastupa za klubove i reprezentaciju i postići čak 167 golova.

Posljednji od velikih talenata koji su pokušali barem prići blizu legendarnom Brazilcu po onome što su činili do 21. rođendana je Kylian Mbappe.

Francuz je do 21. rođendana odigrao 199 utakmica i postigao 116 golova.

Najbliže je Ronaldu prišao sunarodnjak Neymar koji je do 21. godine odigrao 227 utakmica i postigao 140 golova.

Lionel Messi i Ciristiano Ronaldo su daleko slabiji u ovoj kategoriji. Iako je i njihov talenat od rane mladosti bio očigledan, nije zablistao odmah, kao što je to bilo u slučaju legendarnog Brazilca.

Top 10 igrača po učinku do 21. rođendana:

10. Thierry Henry - 31 gol, 134 nastupa
9. Cristiano Ronaldo - 36 golova, 182 nastupa
8. Lionel Messi - 51 gol, 140 nastupa
7. Karim Benzema - 62 gola, 143 nastupa
6. Wayne Rooney - 66 golova, 212 nastupa
5. Michael Owen - 76 golova, 156 nastupa
4. Sergio Aguero - 84 gola, 213 nastupa
3. Kylian Mbappe - 116 golova, 199 nastupa
2. Neymar - 140 golova, 227 nastupa
1. Ronaldo - 167 golova, 185 nastupa

Top Komentari

Saimai1316
Kad se spomene Ronaldo onda se odmah misli na onog iz Brazila,ovaj iz Porrugala je dobar igrac al ko je gledao Ronalda kako igra obda nema se tu sta za reci
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi