Kada Zlatan blista punim sjajem, PSG lako pobjeđuje

Evian deklasiran na Parku Prinčeva

Kada Zlatan blista punim sjajem, PSG lako pobjeđuje

Edmir Škorić
Teme:

Nevjerovatnu utamicu odigrao je PSG i Evian, koji je prepoznatljiv po defanzivnoj igri, prosto rasturio s 4:0.

Opet je Parižane "gurao" Zlatan Ibrahimović, čovjek koji je učestvovao u svakoj akciji iz koje se izrodio pogodak. Uostalom, on je i načeo nemoćne goste.

 

U 28. minuti švedski reprezentativac nakon ubačaja Jalleta pogađa za 1:0, a samo tri mminuet kasnije nova čarolija Zlatana, proigrao je Lavezzija, ovaj se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju i preciznim udarcem loptu, uz pomoć stative, poslao u mrežu.

 

Taj je rezultat bio aktivan do 84. minute, a onda još dva pogotka u mreži Eviana. Najprije je Lavezzijev ubačaj iskoristio Motta, koji je poslao loptu u praznu mrežu, a zatim je u 87. minuti Menez proigrao Gameira, koji postavlja konačan rezultat.

 

PSG sada na kontu ima 29 bodova, koliko i drugoplasirani Marseille, dok vodeći Lyon ima 31 bod. Naravno, pomenute ekipe imaju utakmicu manje. 

 

Ligue 1, 16. kolo:

PSG - Evian 4:0 (Ibrahimović 28, Lavezzi 31, Motta 84, Gameiro 87)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.