Kadetska nogometna reprezentacija BiH u Zenici remizirala s Islandom
BiH je odigrala dobar meč protiv Islanda, iako su od 42.minute igrali s igračem manje, nakon što je isključen Pisar. U posljednjem kolu za siguran prolaz u Elitni krug kvalifikacija BiH će biti potrebna pobjeda protiv Ukrajine.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Kadetska nogometna reprezentacija BiH u Zenici remizirala s Islandom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odmjerila snage sa selekcijom Islanda u okviru grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

U dosta zanimljivom meču nije bilo pobjednika, utakmica je okončana rezultatom 1:1, s čime svakako da može niti domaća selekcija, koja je čitavo drugo poluvrijeme igrala s igračem manje.

BiH je u ovaj meč ušla nakon visoke pobjede od 8:0 nad selekcijom Gibraltara, dok je Island u prvom meču remizirao protiv Ukrajine 2:2. Izabranicima Zorana Erbeza danas je bila potrebna da bi se kvalifikovali u Elitni krug kvalifikacija, prije utakmice posljednjeg kola protiv Ukrajine. Prvu priliku na utakmici imala je selekcija Islanda, ali je šut Johannssona iz slobodnog udarca s oko 20-metara završio malo pored desne stative. Samo dva minuta kasnije, Jović je dobro pucao iskosa s desne strane, međutim lopta odlazi malo pred gola. Ništa se na terenu nije dešavalo do 36. minute, a onda ponajbolji gostujući igrač Johannsson šutira s oko sedam metara, a Ćetković uz pomoć prečke spašava BiH. Domaća selekcija je ostala s igračem manje u 42. minuti, kada je Pisar kao posljednji igrač oborio Baldurssona.Iako s igračem manje, BiH u 44. minuti dolazi do vodstva, fantastično je iz slobodnog udarca pogodio kapiten Faruk Duraković za 1:0, s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Island je krenuo od početka ofanzivno, kako bi stigao do izjednačenja, ali ni domaći igrači se nisu branili, te su pokušavali da stignu do drugog gola.U 64. minuti slobodnjak na oko 25 metara s lijeve strane, Duraković je ponovo pokušao, ali ovaj put je bio malo neprecizan.Gosti u 67. minuti dolaze do izjednačenja, Ćetković je u kaznenom prostoru oborio Gudlagssona, a precizan s bijele tačke za 1:1 bio je Johannesson, koji je u drugom poluvremenu ušao u igru. u 72. minuti velika šansa za goste, ali sjajnim reflekson Ćetković brani udarac Ellertsona. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, tako da je meč okončan bez pobjednika 1:1. BiH nakon dva kola ima četiri boda, dok je Island na dva boda, u posljednjoj utakmici u utorak BiH u Doboju kod Kaknja igra protiv Ukrajine, dok će Island u Zenici igrati protiv Gibraltara. Dvije najbolje reprezentacije iz ove grupe, plasirat će se u Elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH-Island 1:1

BiH:Ćetković, Dedić, Bobarić, Duraković, Pisar, Drina, Radmilović, Gasal, Jović, Beća i Mujkanović. Trener: Zoran Erbez.

Island: Helgason, Stefansson, Porkelsson, Stefinsson, Hjalmarsson, Valgeirsson, Johannsson, Gudlaugsson, Ellertsson, Baldursson i Kjartannsson. Trener: David Jonnson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi