Kadetska selekcija BiH remizirala sa Azerbejdžanom

Prijateljski meč u Zenici

Kadetska selekcija BiH remizirala sa Azerbejdžanom

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici u drugom prijateljskom meču sa Azerbejdžanom remizirala 0:0.

Imali su izabranici Adina Mulaosmanovića i u ovom meču svoje šanse, naročito u prvom poluvremenu, ali su mreže mirovale.

Prvu ozbiljniju šansu naš tim je imao u 10. minuti kada je Bistrić šutirao s ivice kaznenog prostora, da bi dvije minute kasnije pokušao i Ćorić iskosa s desne strane, no golman Azerbejdžana je dobro reagovao.

U 27. minuti Bistrić je ponovo pokušao, ali golman Tagizada je bio na visini zadatka, kao i nekoliko minuta kasnije kada je sa desetak metara pokušao i Ćorić.

U drugom poluvremenu naši igrači su nastavili prijetiti. Najbolja šansa za postizanje pogotka zabilježena je u 48. minuti kada je Božičković sjajno šutirao i pogodio stativu s 15-ak metara, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Prvi ozbiljniji pokušaj gosti su imali tek u 85. minuti kada je Msazada šutirao sa 16 metara, ali njegov udarac je Dalipagić uspješno odbranio, pa je pri rezultatu 0:0 ujedno i završen susret.

Nakon utakmice v.d. selektora kadetske reprezentacije Adin Mulaosmanović nije bio nezadovoljan.

"Ovaj dvomeč nam je dobro došao jer još uvijek formiramo ekipu. Ne možemo biti nezadovoljni. Ostvarili smo pobjedu i remi i što je bitno, nismo primili gol. Danas smo stvorili nekoliko prilika, ali je realizacija zakazala. Protivniku nismo dozvolili mnogo u ova dva meča. Bili smo bolji i vidjeli smo dosta dobrih, ali i nekih loših stvari. Ove prijateljske utakmice i služe da se te greške isprave i moramo nastaviti da radimo i treniramo kako bismo spremili ekipu za kvalifikacije", rekao je Mulaosmanović.

Kadeti su, podsjetimo, prethodno protiv Azerbejdžana slavili sa uvjerljivih 3:0.

Prijateljska utakmica:

Bosna i Hercegovina - Azerbejdžan 0:0

Bosna i Hercegovina: Faruk Dalipagić, Amar Musić, Luka Božičković, Mustafa Šukilović, Dejan Popara, Džanan Mehičević, Filip Račić, Ajdin Zulić, Ivan Grgić, Admir Bristrić, Dario Ćorić. Igrali su još: Petar Šetka, Ensar Fejzić, Dino Nuhanović, Luka Brandić, Muharem Trako, Irman Sejmenović, Tomislav Krstanović, Marko Soldo, Alija Požegić. Selektor: Adin Mulaosmanović.

Azerbejdžan: Eldar Tagizada, Mirali Ahmadov, Calal Huseynov, Mehrac Baxsaliyev, Rauf Rustamli, Vusal Qambarov, Ulvi Madatov, Rasad Hasanov, Nihad Cafarov, Kamal Kazimov, Nurali Nuraliyev. Igrali su još: Vusal Aliyev, Mirmohsum Caniyev, Musa Musazada, Abil Abilov. Selektor: Vugar Mammad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije