Kadlec donio bod Češkoj u Glasgowu

Kadlec donio bod Češkoj u Glasgowu

Edmir Škorić

Bez pobjednika je okončan susret Škotske i Češke u sklopu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

Susret u grupi I odigran je na Hamdep Parku u Glasgowu. Iako su dvaput vodili golovima Millera i Fletchera, Česi bi se u oba navrata, preko Plašila i Kadleca, uspijevali vratiti. Izjednačujući pogodak Kadlec je postigao u sudijskoj nadoknadi iz penala.

Španija je vodeća u grupi I sa 15 bodova, pet manje ima Češka, dok je Škotska tek treća s mršavih pet bodova iz isto toliko odigranih utakmica.

Kvalifikacije za Euro 2012. godine, grupa I:


Škotska – Češka 2:2 (Miller 45, Fletcher 82 / Plašil 78, Kadlec 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.