Kagawa: Japan može osvojiti Kup konfederacija

Optimistični nogometaš Uniteda

Kagawa: Japan može osvojiti Kup konfederacija

Edmir Škorić

Ponajbolji japanski nogometaš Shinji Kagawa vjeruje da njegova reprezentacija može osvojiti Kup konfederacija.

Nogometaš Manchester Uniteda smatra da "samuraji" mogu  do naslova Kupa konfederacija, koji se od ovog vikenda održava u Brazilu.

Japan na otvaranju u Brasiliji igra protiv domaćina Brazila, a u gurpi A su još Italija i Meksiko, dok u grupi B igraju Španija, Urugvaj, Tahiti i Nigerija. 

"Došli smo u Brazil da osvojimo turnir, a sada je pitanje kako ćemo to ostvariti. O tom razmišljam ovih dana. Svi naši protivnici su odlični, tako da će nam ovo takmičenje biti dobro mjerilo forme za godinu dana prije SP-a", rekao je Kagawa, dodavši:

"Naša odbrana i napad moraju biti sinkronizirani, ali ni u tom slučaju nećemo osvojiti turnir ako ne budemo naporno radili. Zato se i bavim ovim sportom i jedva čekam da počne turnir".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije