Kajkut napustio Čelik nakon sporazumnog raskida ugovora

Zeničani ostali bez napadača

Kajkut napustio Čelik nakon sporazumnog raskida ugovora

D. Kurbegović

NK Čelik i Saša Kajkut, napadač ovoga kluba, sporazumno su raskinuli saradnju. Sada već bivši fudbaler ekipe sa Bilinog polja, koji je ugovorom za klub iz Zenice bio vezan do ljeta 2014. godine, dogovorili su sporazumni raskid.

Kao jedan od razloga su lične ambicije Kajkuta koje se ne poklapaju sa onima koje je Čelik prikazao u prvom dijelu BH Telecom Premijer lige BiH. 

Rođeni Banjalučanin je još na samom kraju jesenjeg dijela bh. šampionata kazao kako mu je prioritet odlazak u inostranstvo, gdje planira nastaviti svoju karijeru.

Da je Kajkut već bivši fudbaler Zeničana potvrdio je i trener Čelika Nizah Hukić u izjavi za SportSport.ba.

"Saša Kajkut više nije igrač Čelika. Danas je bio na stadionu gdje se sastao sa rukovodstvom kluba i gdje je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Želim mu sve najbolje u nastavku njegove karijere", kazao je Hukić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.