Kajtaz: Optimista sam uoči Skupštine

Član Komiteta za normalizaciju Sead Kajtaz

Kajtaz: Optimista sam uoči Skupštine

Član Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Sead Kajtaz kazao je u razgovoru za SportSport.ba kako je optimista uoči održavanja Skupštine.

Naime, na današnjoj prvoj sjednici Komiteta za normalizaciju N/FSBiH odlučeno je kako će ovim tijelom predsjedavati Ivica Osim, te je usaglašen stav da Komitet obavi sve neopohodne radove kako bi se Skupština N/FSBiH održala 26. maja i kako bi na njoj bio usvojen statut.

"Evo, ovaj nam je prvi sastanak prošao poprilično dobro. Prvi veliki zadatak nam je da pripremimo teren za održavanje Skupštine, koja će se održati 26. maja. Ukoliko se na toj Skupštini usvoji statut, biće nam skinuta suspenzija", kaže Kajtaz u razgovoru za SportSport.ba.

Šta vi mislite da li je moguće da se do 26. maja srede neke stvari i da Skupština usvoji prijedloge UEFA i FIFA?

"Ja moram reći da sam optimista i da očekujem da će delegati Skupštine glasati za prijedloge koji dolaze iz UEFA i FIFA. Naš je posao da pripremimo teren da se to dogodi i pred nama je mnogo posla u narednim danima, ali ponavljam optimista sam i mislim da ćemo na kraju uspjeti ispoštovati sve ono što se od nas traži", dodao je Kajtaz.

U slučaju da Skupština Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ne usvoji statut FIFA i UEFA, uslijediće potpuna, jednogodišnja suspenzija N/FSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.