Kaka: Messi će biti igrač godine

Brazilac vjeruje u Argentinca

Kaka: Messi će biti igrač godine

Edmir Škorić

Brazilska zvijezda madridskog Reala, Kaka, otkrio je kako vjeruje da Argentinac Lionel Messi iz ljutog rivala Barcelone može okruniti se nagradom za najboljeg FIFA-inog igrača u 2009. godini.

Messi je kao drugi završavao u posljednje dvije godine. Prošle godine uspješniji je bio Cristiano Ronaldo (Manchester United), a dvije godine ranije Brazilac Kaka, tada član Milana.

"Mislim da je vjerovatno red na Messija, osvojio je sve sa Barcelonom prošle godine", ističe Brazilac, te dodaje.

"Morate imati dobru sezonu sa klubom i reprezentacijom. Sljedeće godine mi ćemo nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Moj cilj je sa Brazilom postati prvak i onda razmišljati o nekim nagradama".

21. decembra odabrat će se 5 finalnih igrača sa popisa od 23 igrača koji su nominirani prošlog mjeseca. A, Kaka, Ronaldo i Messi sigurno bi se trebali naći u završnici na 19. FIFA-inom izboru igrača godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.