Kaka predvodi Brazil protiv Zmajeva

Realova zvijezda ponovo na spisku Karioka

Kaka predvodi Brazil protiv Zmajeva

Teme:

Fudbaler madridskog Real Madrida Kaka mogao bi u dresu Brazila zaigrati protiv fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Švajcarskoj 28. februara.

Selektor Brazila Mano Menezes pozvao je Kaku na predhodne dvije prijateljske utakmice koje su Karioke igrale protiv Gabona i Egipta pred kraj prošle godine. Prije toga, Kaka nije bio na spisku Brazilaca još od Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010.

Međutim, ove sezone Kaka je sve standardniji u svom klubu Real Madridu, čiji je trener Jose Mourinho pozdravio njegovo pozivanje za prijateljske susrete Brazila, istaknuvši kako mu je potrebno što je više moguće odigranih utakmica.

Sve su prilike da će Menezes za susret sa Bosom i Hercegovinom pozvati igrače koji igraju u Evropi, tako da protiv Zmajeva vjerovatno neće igrati Neymar, ali će Karioke zato predvoditi jedan od najboljih fudbalera u posljednjem desetljeću, Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.