Kaka propušta utakmice Brazila

Kaka propušta utakmice Brazila

Ofanzivni veznjak Real Madrida i brazilske reprezentacije, Ricardo Kaka, će propustiti prijateljske susrete protiv Gabona i Egipta, koje će njegova reprezentacija igrati u narednom periodu.

Brazilska fudbalska federacija (CBF) je danas potvrdila da će Kaka odsustvovati sa priprema reprezentacije, baš kao i njegov kolega Marcelo. Kaka je još uvijek rovit, dok je Marcelo istegnuo bedreni mišić.

Ricardo Kaka nije igrao za svoju reprezentaciju, još od 2. jula 2010. godine, kada je njegov Brazil poražen od Holandije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, rezultatom 2:1.

Brazil će igrati prijateljski susret protiv Gabona, 10. novembra, dok je meč sa Egiptom zakazan 4 dana kasnije, na neutralnom terenu, u Dohi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.