Kaka vjeruje u prekid Barcelonine dominacije

Kaka vjeruje u prekid Barcelonine dominacije

Edmir Škorić

Kaka je prelaskom u Madrid obradovao svoje navijače izjavom da očekuje prekid Barcelonine dominacije, te stvaranje još većeg Reala. Brazilac je glavna tema ovih dana, za Real je potpisao na 6 godina, a Perez je za njega Milanu odvojio 65 miliona eura.

"Nadam se da mogu pomoći da se okonča Barcelonina dominacija i da će Real početi sa osvajanjem svih trofeja", izjavio je Brazilac, te nastavio.

"Potpisao sam dugotrajan ugovor sa klubom, za šest sezona nadam se da bi mogli napraviti povijest sa Realom. Oni su jedan od najboljih klubova na svijetu, imaju plan koji će me pustiti da igram zajedno sa nekim najboljim igračima koji postoje na svijetu. To je bio jedan od razloga zašto sam izabrao njih."

"Perezov je plan izgraditi novi sportski porjekt i pokušava kupiti najbolje igrače na svijetu. Mislim da će biti jedan napadački tim i to je razlog zašto sam izabrao ovaj klub."

Kaka priznaje kako je i ranije imao priliku da pređe na Santiago Bernabeu, ali je izabrao da ostane s Milanom zbog svog trenera.

"Sada je situacija drugačija. Definitivno sam imao priliku to učiniti u prethodnim sezonama, ali Carlo Ancelotti je želio mene i imao vjeru u mene."

Unatoč gubljenju trenera i ključnih igrača ove sezone, Milan će se oporaviti i treba izazov za naslov naredne sezone, vjeruje Brazilac.

"Milan ima priliku osvojiti ligu s Leonardom jer je veliki trener. Siguran sam da će se neki veliki igrači pridružiti klubu, i uvjeren sa da će napredovati i bez mene."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.