"Kako bi bilo lijepo zabiti"

Eldin Adilović uoči Sheriffa

"Kako bi bilo lijepo zabiti"

Adnan Beganović

Eldin Adilović u ljetnom prelaznom roku pojačao je Željezničar, a u prvom susretu 2. pretkola Evropske lige, u kojem su Plavi savladali Scheriff, upisao je i prvi zvanični nastup u dresu novog kluba.

"Debi i na njemu pobjeda. Ne znam da li je moglo bolje. Istina, pobjeda je minimalna, no s obzirom na kvalitet Sheriffa, onda moramo biti zadovoljni", rekao je Adilović za SportSport.ba.

U četvrtak će Plavi u Moldaviji braniti prednost stečenu na Koševu, a pred ovaj duel Adilović zrači optimizmom.

"Mislim da je prvi susret pokazao da se radi o podjednako kvalitetnim ekipama. Nijanse su odlučile o pobjedniku na Koševu i mislim da će tako biti i u četvrtak. Nekako mi se čini da je naša želja mnogo veća i tu vidim veliku priliku", govori Adilović i dodaje:

"Sheriff je 'plaćenička' ekipa, dok je Željezničar nešto sasvim drugo. Kada obučete plavi dres i istrčite pred navijače onda shvatite u kakvom klubu igrate. Ne govorim ovo iz kurtoazije, no doista je tako. Siguran sam  da ćemo u četvrtak ostaviti  srce na terenu i nadam se da ćemo pametnom  igrom doći do toliko željenog plasmana u narednu fazu takmičenja. Čujem da ćemo i u Moldaviji imati podršku sa tribina i to nas sviju raduje. Kako bi bilo lijepo zabiti, te proslaviti to sa našim navijačima."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.