Kako bolan, živ bio?! Fulio tri penala za dvije minute, golman ga kod trećeg pročitao kao bukvar

Nerealna scena na meču Omladinske Lige prvaka

Kako bolan, živ bio?! Fulio tri penala za dvije minute, golman ga kod trećeg pročitao kao bukvar

A. Čaušević

U19 tim Red Bull Salzburg se plasirao u polufinale Omladinske lige prvaka nakon lude utakmice s vršanjacima Lyona.

Utakmica igrana na neutralnom terenu u Nyonu okončana je pobjedom Salzburga sa 4:3, a u utakmicu je obilježila scena iz 11 minute.

Naime, tada je fudbaler Lyona Da Silva izveo tri penala u roku od tri minute, ali sve tri puta je promašio, tačnije njegove udarce je branio golman, Antosch.

Da Silva je promašio prvi penal, a sudija Rumsas je odlučio da ponovi kazneni udarac. Da Silva je opet šutirao u golmanovu desnu stranu i Antosch mu je odbranio.

U trećem pokušaju Da Silva je odlučio da promijeni stranu, Antosch ga je pročitao kao bukvar i bez problema odbranio i njegov treći udarac.

Inače, osim golmana Antoscha junak pobjede Salzburga bio je i napadač Adamu koji je postigao hat-trick.

Za Salzburg su nastupila i dvojica omladinskih reprezentativaca BiH Jusuf Gazibegović i Amar Dedić su odigrali kompletan meč u dresu austrijskog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi