Kako će izgledati šeširi za žrijeb Lige prvaka?

Ko će u koji bubanj

Kako će izgledati šeširi za žrijeb Lige prvaka?

Manje - više je sve poznato izuzev par učesnika, ali to neće bitno promijeniti izgled šešira prilikom žrijeba za grupe Lige prvaka.

Juventus čeka revanš Sociedada i Lyona, ako prođu Španci, što je izvjesno, Italijani će u drugi šešir. U prvom dileme ne postoje, nosioci su Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Bayern, Manchester United, Benfica i Porto, kao i Arsenal kome je preostalo završiti posao protiv Fenera kod kuće, makar to će biti stvar formalnosti.

U drugom bubnju do sada su Milan, Atletico, Shaktar, CSKA Moskva, PSG, Marseille, a po rejtingu tamo bi trebao pripasti i Schalke eliminiše li grčkog PAOK-a koji ima odličnih 1:1 iz Gelzenkirhena. Osmi klub je trebalo da bude Lyon, međutim ispadnu li od Sociedada (prvi meč su izgubili kod kuće), umesto njih u šeširu će naći Juventus, koji bi na taj način mogao izbjeći tešku grupu kakvu je imao u prošloj sezoni.

U trećem šeširu su Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund, Galatasaray, Olympiakos, iz kvalifikacija Basel i Zenit koji su nadomak plasmanu, a ako Juventus ode u drugi šešir, u treći će iz posljednjeg Spahićev Bayer Leverkusen.

U poslednjem su Napoli, Anderlecht, Kopenhagen, dok će ostatak biti poznat nakon kvalifikacijskih utakmica. Austrija iz Beča je pred grupnom fazom, videt ćemo kako će završiti revanš Maribora i Viktorije Plzen, tu bi trebao biti i Sociedad, kao i senzacija kvalifikacija Shaktar Karagandy preživi li revanš protiv Celtica. Osmi član najslabijeg šešira će biti pobjednik dvomeča između Legije i Steaue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije