Kako će izgledati utakmice s gledateljima? Navijači na tribinama kao dijelovi slagalice

Primjer iz Mađarske

Kako će izgledati utakmice s gledateljima? Navijači na tribinama kao dijelovi slagalice

A. Čaušević

Pojedine evropske zemlje su dozvolile okupljanje gledatelja na fudbalskim stadionima uz strogo poštovanje distance i razmaka od nekoliko metara. 

Primjer iz Mađarske pokazuje kako će izgledati tribine fudbalskih stadiona u narednom periodu, barem tamo gdje je dozvoljeno okupljanje gledatelja.

Kaposvar je sinoć na domaćem terenu izgubio sa visokih 0:6 od Zalaegerszega, a na stadionu se okupilo oko 500 gledatelja, uglavnom pristalica domaćeg tima.

S obzirom na obavezno poštovanje mjera zaštite i socijalnu distancu centralna tribina stadiona Rakoczi je izgledala poput slagalice.

This is how the Hungarians kept their distance on the stands (pic)

Navijači su sjedili jedni ispod drugih uz nekoliko proaznih stolica i redova između. Fudbal u vrijeme koronavirusa će donijeti dosta toga novog, a sigurno je da će atmosfera na stadionima biti potpuno drugačija nego u normalnim okolnostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije