Kako do rezultata? Smijenite trenera!

Nastavlja se sječa trenera

Kako do rezultata? Smijenite trenera!

U proteklih sedam dana čak pet klubova iz Premijer fudblaske lige Bosne i Hercegovine dobilo je otkaz, što je poražavajuća brojka.

Posljednji u nizu otpušten je trener Rudar Prijedora Dragan Radović, dok su njegovu sudbinu prošle sedmice podijelili Branko Karačić u Širokom Brijegu, Milan Gutović u Slaviji, Elvedin Beganović u Čeliku i Velimir Stojnić u Borcu. 

 

Tako se nastavlja negativni trend iz predhodnih sezona, po čemu je Premijer fudbalska liga Bosne i Hercegovine prva u Evropi.

 

Nažalost, po kvaliteti nismo ni blizu evropskog vrha, a Premijer liga Bosne i Hercegovine prema IFFHS listi rangirana je ove godine na okruglo 100. mjestu, iza Omana, Hong Konga, Azerbejdžana, Zimbabvea, Islanda, Gvatemale ili Indonezije. Tužno.

 

Čelnici klubova iz Premijer lige BiH, čast izuzecima, uglavnom malo toga znaju o fudbalu, a još manje o tome kako napraviti ekipu. Naravno, podrazumijeva se da u ekipi treba nešto mijenjati kada izostanu rezultati, ali podatak da od početka sezone samo tri kluba u Premijer ligi nisu smijenila trenera je gotovo pa nevjerovatan.

 

Od početka ove sezone na klupi svojih klubova su ostali samo Mirza Varešanović (Velež), Amar Osim (Željezničar) i Slaven Musa (Zrinjski). Ostali su klubovi, neki i po više puta, smijenili trenere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Bosna i Hercegovina nije zemlja koja vrvi od sjajnih fudbalskih stručnjaka i sigurno je da ovakav trend promjene trenera umnogome škodi razvoju i kvaliteti fudbala. Nažalost, to nikako da uđe u uši ljudima koji vode klubove i kojima su često lični interesi ispred fudbalskih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.