Kako izgleda Božić u Realu
Radosna lica najvećih Realovih zvijezda

Božić na dvoru Real Madrida

Kako izgleda Božić u Realu

Kao i svake godine tako i ove, u najslavnijoj sobi na svijetu upriličen je Božićni prijem za novinare koji prate Real Madrid.

U prostoriji gdje je izloženo čak devet pehara pobjednika Lige prvaka predsjednik Relaa Florentino Perez sa tri svoje najveće zvijezde Raulom, Ronaldom i Kakom upriličio je Božićni prijem.

Svi su donijeli po jedan paketić za poklon, ali nisu otvoreni, tako da se ne zna ko je kome šta poklonio, ali je u španskim medijima procurila vijest da je Ronaldo Perezu poklonio paketić u kojem je bio ukrašen pehar pobjednika Lige prvaka.

"Za Božić svima želim mnogo zdravlja, jer znam koliko je to potrebno. Moja supruga je nedavno bila teško bolesna, pa znam kako izgleda boriti se protiv toga. Božić u mojoj porodici uvijek izgleda vrlo zabavan i radostan. Kada nekome nešto poklonite on je pun srca. Prema tome moja ovogodišnja želja je da nastavimo s izgradnjom ovog velikog pojekta koji smo započeli te da na kraju ispunimo srca radošću svim našim navijačima širom svijeta", rekao je u svom obraćanju Florentino Perez.

"U historiji Reala najvažnije mjesto zauzima Liga prvaka. Konačno smo dočekali da završnicu tog takmičenja igramo kući. Na nama je velika obaveza i odgovornost, ali se nadam da ćemo obradovati naše fanove ", završio je optimistično izlaganje predsjednik madridskog kluba.

Kapiten Reala Raul Gonzalez već ima osvojena tri pehara pobjednika Lige prvaka, ali se i on nada osvajanju jubilarnog desetog pred svojim navijačima na Santiago Bernabeu.

"Na privatnom planu sam već dobio najveći poklon. Nakon četiri sina, prije nekoliko dana sam dobio i kćerku. Svim navijačima našeg kluba želim mnogo sreće i zdravlja. Nadam se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti naš deseti naslov prvaka Evrope. To je moja najveća želja u ovom trenutku", kaže Raul Gonzalez.

Cristiano Ronaldo će Božić provesti kod kuće u Madeiri sa svojom porodicom. Kao i predsjednik i kapiten i najveća zvijezda Reala očekuje osvajanje naslova Lige prvaka.

"Nemam više povreda tako da sada mogu pomoći klubu da osvoji sva takmičenja u kojima nastupa. To se ne odnosi samo na ovu godinu nego i buduće koje mislim provesti ovdje. Nadam se da ćemo ove godine otići do samoga kraja i finale Lige prvaka igrati na našem stadionu, te proslaviti titulu s našim navijačima", kaže najskuplji eksponat madridske svlačionice.

Kaka je imao još jednu želju. Pored osvajanja Lige prvaka brazilski veznjak želi i naslov svjetskog prvaka sa Brazilom sljedećeg ljeta u Južnoj Africi.

"Ovo su posebni dani za mene. Provesti praznik u Brazilu sa mojim roditeljima, bakom, djedom, stricom i ostalim rođacima je nešto posebno. Naredne godina je za mene posebna jer se igra SP u Južnoj Africi. Želim osvojiti Ligu prvaka pred našim navijačima, a nakon toga ponoviti uspjeh i s reprezentacijom u Južnoj Africi", zaključio je Ricardo Kaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.