Nije mogao zadržati emocije

Kako je legendarni Ćosić ispratio Hrvatsku u polufinale: Rakitiiiiiić

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske plasirala se sinoć u polufinale Svjetskog prvenstva nakon pobjede protiv Rusije u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Nakon produžetaka rezultat u Sočiju bio je 2:2 što je značilo da ćemo putnika u polufinale saznati tek nakon penala. Iako su Hrvati i Rusi do četvrtfinala došli nakon penala, ovaj put uspješnija je bila selekcija Hrvatske.

Odlučujući pet penal za Vatrene i ovaj put je izveo Ivan Rakitić koji je hladnokrvno poslao loptu u mrežu i odveo svoj tim među četiri najbolje ekipe svijeta. Veoma emotivno ovaj gol i pobjedu Hrvatske proslavio je i legendarni komentator HRT-a Drago Ćosić koji nije mogao sakriti svoje emocije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi