Kako je legendarni Edin Mujčin odbio FK Željezničar?

Pokazao veliku dozu poštovanja prema Plavim

Kako je legendarni Edin Mujčin odbio FK Željezničar?

A. Čaušević

Željezničar je među najpopularnijim klubovima u BiH, a zbog svoje filozofije ima i veliki broj simpatizera na području bivše Jugoslavije. 

Među onim koji Željezničar smatraju svojim klubom nalazi i se Edin Mujčin, legendarni veznjak koji je obilježio jednu eru zagrebačkog Dinama.

U razgovoru za hrvatske medije Mujčin je govorio kako je kao 37-godišnjak odbio sarajevske Plave i to iz jednostavnog razloga. Htio je da ga Grbavica pamti po dobrom.

"Kad su me zvali pod stare dane, nisam htio da mi kažu ‘vidi ga, ne može ništa’. A Željo je moj klub. Oni su tada htjeli jako ime, ali ja nisam više bio za taj nivo, nisam mogao odlučivat utakmice. Htio sam da me upamte po dobrom…", rekao je Mujčin za Telesport.

Mujčin je najbolje dane karijere proveo u Dinamu, promijenio je niz klubova u Hrvatskoj, jedno vrijeme je nosio dres Jeff Uniteda i to u periodu kada je japansku ekipu vodio Ivica Osim. Trenutno radi kao pomoćni trener u Lokomotivi iz Zagreba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dres reprezentacije BiH nosio 23 puta, bio je član ekipe koja je na stadionu Koševo s 3:0 pobijedila Dansku. Naglasio je da ureprezentaciji dok je on bio član nije bilo nediscipline.

"Ma nije tu bilo nediscipline. Mislim, to su sve bili pravi dečki, ali ono, možda smo trebali dat malo više nego što smo dali u tom trenutku. Ajmo reć da grizemo…Mislim, grizli smo mi. Možda nam je falilo malo više patriotizma, kao što ga ima u hrvatskoj reprezentaciji", kazao je Mujčin.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi