Kako je Real Madrid pokušao "ukrasti" Barcin dvojac?

Busquets i Roberto bili na meti Kraljeva

Kako je Real Madrid pokušao "ukrasti" Barcin dvojac?

Endin Čaušević

Španski mediji danas su objavili zanimljivu priču koja je iznenadila navijača Barcelone.

Naime, mediji u Španiji danas su objavili priču o Sergiju Busquetsu i Sergiju Robertu koji su na početku svojih karijera umalo završili u redovima Real Madrida. Kraljevski klub pokušao je "ukrasti" Busquetsa i Roberta kada su oni bili članovi juniorskih ekipa Barce.

"Poslali smo prvo Busquetsu ponudu da dođe trenirati s Realom sedam dana, ali kada su vidjeli naš fax čelnici Barcelone su mu dali ugovor. Što se tiče Roberta s njim je stvar skoro bila završena, ali njegovi roditelji nisu željeli da ide u Madrid", rekao je Manuel Romero koji je skaut kraljevskog kluba.

Busquets je nekoliko godina kasnije pokazao da je igrač koji puno znači za Barcelonu, te da je katalonski tim uradio pravu stvar što mu je ponudio ugovor. Također, za prvi tim Barce izborio se i Sergi Roberto iako je u nekoliko navrata želio napustiti Nou Camp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi