Kako je Vlado Jagodić pogazio svoje riječi

Ko je vratio Mileta Pehara u reprezentaciju?

Kako je Vlado Jagodić pogazio svoje riječi

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić jučer je objavio spisak reprezentativaca mlade reprezentacije.

Na spisku su imena 33 igrača, od kojih je 11 iz stranih klubova, a Jagodić će do petka objaviti konačan spisak od 23 igrača koji će doći na okupljanje.

"Pozvao sam 11 igrača koji nastupaju u inozemstvu i koji će ostati na konačnom spisku, a tu su još 23 igrača iz Premijer lige BiH. Do petka ću najvjerovatnije finalizirati spisak na kojem će biti 20 igrača plus tri golmana", kazao je Jagodić na jučerašnjoj pres-konferenciji.

Sve bi to bilo divno i krasno, da Jagodić nije pogazio svoju riječ i na spisak uvrstio Mileta Pehara, fudbalera koji je ovdašnjoj javnosti ostao upamćen po skandaloznom ponašanju, kada je prilikom utrčavanja huligana u teren tokom utakmice između Zrinjskog i Veleža pokušao podapeti jednom igraču Rođenih.

Ako se selektor Jagodić slučajno ne sjeća šta je tada za SportSport.ba rekao, rado ćemo ga podsjetiti:

"Kada sam preuzeo reprezentaciju rekao sam da će se morati poštivati neka pravila, pogotovo zbog toga što se radi o mladoj reprezentaciji. Konsultovao sam se i sa svojim pomoćnicima, rekao sam im da ću Pehara suspendovati i svi su odobrili taj moj potez. Nisam tu da sudim, odnosno Disciplinski organi će donijeti odluku o njegovoj eventualnoj kazni, no ponavljam, dok sam selektor takvi igrači neće biti dio nacionalnog tima", tvrdio je selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine u razgovoru za SportSport.ba 29. septembra 2011. godine.

Teško za vjerovati da je Jagodić zaboravio šta je pokušao napraviti Mile Pehar. Vjerovatnije je ovakvu izjavu dao kako bi se pokušale zamazati oči javnosti, da prođe neko vrijeme, pa se niko nakon godinu dana neće ni sjećati sramnog ponašanja Mileta Pehara.

Međutim, takve se stvari ne zaboravljaju, a ovo ćemo zaključiti sa Jagodićevom izjavom: Dok sam ja selektor, takvi igrači neće biti dio nacionalnog tima.

Živi bili pa vidjeli...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.